Le prochain Salon de l’horlogerie et de la joaillerie aura lieu les 15 & 16 mars prochain au Château de Terblock (Overijse).

OROTEMPO devient ORO TEMPO SALES – Opportunity to see.

le Salon professionnel de l’horlogerie et de la bijouterie de Belgique change son concept et son équipe. Eric Döhnert reprend à lui seul les rennes du Salon et lui donne un nouvel élan.

“Après avoir organisé le Salon OROTEMPO au Heysel et à Tour & Taxis, j’avais envie de proposer quelque chose de nouveau. En effet, le Salon n’est pas épargné par les changements qui s’opèrent dans le secteur et la remise en question qui s’impose à tous. L’analyse de ces dernières années me pousse à penser qu’il faut revenir à l’essentiel et se reposer la question: A quoi sert un Salon professionnel?”

C’est en partant de cette réflexion et en visitant d’autres Salons que le nouveau concept est né. L’objectif, et la difficulté, est de trouver le juste équilibre entre la simplicité de la mise en place qui profite à la rencontre entre les acteurs et la mise en valeur des produits.

C’est le majestueux Château de Terblock qui a été choisi pour accueillir le Salon de Mars. Son accessibilité (ring de Bruxelles), son parking privé, son vaste domaine et ses salles donnent de nombreuses possibilités.

Pour utiliser au mieux ces atouts, l’équipe organisatrice a demandé à la société, dont la réputation n’est plus à faire lorsqu’il s’agit de tirer le meilleur parti d’un espace, E.C. De Schepper de lui donner des conseils dans la mise en place générale.

Retour à deux éditions par an? Les Salons internationaux ayant lieu très tard cette année, la question d’une édition au début de l’année s’est posée. Après avoir sondé différents acteurs, nous nous sommes rapidement rendu compte que l’envie de tenter quelque chose de différent était partagé par plusieurs. C’était l’occasion de tenter ce concept

Nous remercions d’ailleurs chaleureusement ces sociétés qui nous font confiance et qui tiennent à soutenir le secteur.

Pour cette édition, Plus de 30 marques se rassemblent et invitent l’ensemble des bijoutiers à découvrir leurs nouvelles collections.

De plus, pour notre plus grand plaisir nous pourrons découvrir de nouvelles marques qui cherchent à se développer sur le marché belge et luxembourgeois. Un rendez-vous donc à ne pas manquer pour être au fait des nouvelles tendances.

Liste des sociétés présentes:

Blu Distribution
Blush
Citizen
Coeur de Lion
De Scheeper
Doodles
Gravograph
Greythan
Gtime
Ice Watch
Loriaux
Melano
Montebi
Scaldis
Seiko
Spirit Icons
Sunrise Watch World
Swiss Capsule

En plus de la découverte des nouvelles collections, nous créons des partenariats avec des sociétés en dehors du secteur afin de mettre en place des animations  pour le plaisir de tous. Encore une édition à ne pas manquer!

De volgende Belgische horlogerie- en juwelenbeurs zal op 15 en 16 maart
plaatsvinden in het Kasteel van Terblock in Overijse.

OROTEMPO WORDT ORO TEMPO SALES – OPPORTUNITY TO SEE

De Belgische vakbeurs voor horlogerie en juwelen verandert van concept en van team.
Voortaan neemt Eric Döhnert zelf de organisatie in handen en zorgt voor een nieuw elan.

“Na het organiseren van OROTEMPO op de Heizel en in Tour & Taxis, had ik zin
in iets nieuws. De beurs is inderdaad niet gespaard gebleven van de veranderingen
in de sector. Tegenwoordig stellen heel wat spelers zich in vraag, zoals ik de jongste maanden zelf mocht vernemen tijdens de gesprekken die ik met hen had. Alle actoren zijn het er roerend over eens dat de markt met een ongelooflijke snelheid evolueert. De recepten van gisteren zijn voorbijgestreefd. Die analyse heeft me doen besluiten dat we terug naar de essentie moeten gaan en ons afvragen wat de basisfunctie is van
een vakbeurs.”
Vertrekkende van die vaststelling en na het bezoeken van een aantal andere beurzen, kwam het nieuwe concept tot stand. De doelstelling is het vinden van een juist evenwicht tussen een kwalitatieve presentatie van de producten en de manier om dat op een eenvoudige wijze te doen. De spelers hebben minder tijd, budget en energie om heel gesofistikeerde stands en concepten op punt te stellen. Het moet echter allemaal kwaliteitsvol blijven en de bezoeker interpelleren.
Daarom werd er deze keer gekozen voor het majestueuze Kasteel van Terblock om de maart-editie te herbergen. Het kasteel, dat talrijke zalen telt, ligt in een groot domein aan de Brusselse ring en beschikt over privéparking. Mogelijkheden te over dus! Om deze troeven ten volle uit te spelen, zijn de organisatoren een samenwerking aangegaan met Bjorn De Schepper van het bedrijf E.C. De Schepper, een huis van vertrouwen dat kan bogen op een grote knowhow ter zake.
Of er opnieuw twee edities per jaar zullen komen? Aangezien de internationale beurzen dit jaar erg laat plaatsvinden, stelde de vraag zich of een editie aan het begin van het jaar misschien nut had.

Na consultatie met de verschillende marktspelers, drong de beslissing zich op om in maart een beurs te organiseren. Uiteraard blijft de septembereditie, vlak voor de drukke
eindejaarsperiode, een must. We danken trouwens van harte de bedrijven die ons hun vertrouwen hebben geschonken en zo de sector ondersteunen. Ter gelegenheid van deze editie verenigen meer dan 30 merken zich. Samen nodigen ze de juweliers uit om hun nieuwe collecties te ontdekken. Tot ons grote genoegen krijgen we de kans
om weer nieuwe merken te ontdekken, die zich willen ontwikkelen op de Belgische en Luxemburgse markt. Voor wie op de hoogte wil blijven van de nieuwe trends in de sector, is een bezoek aan de beurs dan ook meer dan interessant.

Lijst van de belangrijkste merken en verdelers die aanwezig zullen zijn:

Blu Distribution
Blush
Citizen
Coeur de Lion
De Schepper
Doodles
Gravograph
Greythan
Gtime
Ice Watch
Loriaux
Melano
Montebi
Scaldis
Seiko
Spirit Icons
Swiss Capsules

Naast die nieuwe collecties kan u ook genieten van animaties, verwezenlijkt in samenwerking met bedrijven buiten de sector. Mis deze editie dus niet!